Medové someliérstvo
Medové someliérstvo je na mieru šitý gastronomický zážitok z degustácie jednodruhových a viacdruhových medov a medového vína vyrobeného podľa našej receptúry tradičným a šetrným spôsobom tak, aby sa v ňom zachovali všetky aromatické a chuťové vlastnosti medu.
Interaktívnou formou sa dozviete o fenomenálnom živote včiel, naučíte sa kritériá, podľa ktorých sa degustujú a hodnotia rôzne druhy medov. Poradím a inšpirujem Vás, s akými sezónnymi potravinami je vhodné párovať rôzne druhy medov. Program prispôsobím Vašim požiadavkám počas firemných akcií, osláv, gastronomických podujatí alebo stretnutí s priateľmi.
K degustácii medov vyberám vždy z limitovanej edície remeselne spracovaných medov, v malých šaržiach, z rozličných geografických lokalít a znášok.
Každý účastník bude mať možnosť ochutnať, hodnotiť a vybrať ten „jeho“ najlepší med spomedzi 4 až 6 rôznych druhov medu. Naučím Vás, podľa akých kritérií medy hodnotíme, ako rôzne jednodruhové medy chutia, voňajú, akú majú farbu, konzistenciu a pokúsime sa vypracovať celkový profil tradičných slovenských medov.
Školenie je vhodné tak pre šéfkuchárov reštaurácií, ako aj milovníkov medov, včelárov, ktorí sa chcú ďalej vzdelávať o kvalite najmä slovenských medov. Cena je stanovená na základe požiadaviek objednávateľa. Závisí od veľkosti skupiny, počtu ochutnávaných medov, dĺžky programu a miesta podujatia. Pre viac informácií ma, prosím, kontaktuje emailom.
Rada sa s vami podelím
O ZAUJÍMAVOSTIACH ZO SVETA VČIEL
Sršeň ázijský žltonohý
Počuli ste už o obávanom sršňovi ázijskom Vespa velutina nigrithorax, ktorý sa šíri naprieč Európou? Ako sa...
Rozbzučme krajinu
Milí učitelia, priatelia detí a včiel, konečne je to tu! Spustili sme iniciatívu Rozbzučme krajinu. Cieľom...
Zázračné včely približuje deťom textom, obrazom aj zvukom život včiel
Metodická príručka a pracovné listy Zázračné včely vznikala počas celého roku 2020 v rámci partnerského...