Vyrástla som z vášne 
pre prírodu, včely, 
včelárenie a med.

Včelárim z hĺbky svojho srdca, iba tak sa dajú veci robiť najlepšie.

Vyrástla som z vášne pre prírodu, osobitnú záľubu som našla vo včelách a včelárení. Vďačím za to svojim rodičom a učiteľom. Vďaka nim žijem šťastnejší a krajší život.

Časť včelárskej verejnosti ma pozná cez vzdelávacie podujatia, ktorých cieľom je zaviesť do slovenskej včelárskej praxe biologické spôsoby ošetrovania včiel proti nebezpečnému roztočovi klieštikovi včeliemu, ktorý výraznou mierou prispieva k masívnym úhynom včiel na Slovensku a vo svete. Osobitne sa venujem alternatívnemu spôsobu ošetrovania pomocou tepla – tzv. hypertermii. Časť svojich aktivít venujem práci na projektoch, ktoré podporujú rozvoj ekologického včelárenia, medzinárodnú spoluprácu v oblasti výskumu včiel a popularizáciu vedy v oblastiach súvisiacich so životom včiel, životným prostredím a človekom.

Včelie produkty pre zdravie aj “na zdravie”

Mojou snahou je ponúkať včelie produkty a výrobky spôsobom, ktorý je šetrný k prírode, človeku aj včelám. Inšpiráciu čerpám z prírody a dlhoročných skúseností svojich priateľov, nielen včelárov. Najväčšou motiváciou je pre mňa radosť, ktorá je spojená s prácou so včelami a ľuďmi, ktorí mi pomáhajú, aby ste si aj Vy mohli vychutnať lyžičku medu či dúšok medového vínka. 

“Medula & Wolfgang” spája dvoch zanietených včelárov a dve krásne mestá

S priateľom Wolfgangom Wimmerom remeselne vyrábame, výlučne z vlastného medu z okolia Bratislavy a Viedne a v limitovanej edícii, suché medové víno klasik a suché medové víno fermentované s aróniou. Je vyrobené prevažne z lipového medu a dochuť mu dáva gaštanový a agátový med. Šetrným a kontrolovaným výrobným postupom vzniká vínko, ktoré bolo ocenené zlatou medailou v marci 2017 a vo februári 2018 v Rakúsku. Radosť z toho, čo robíme, je zhmotnená v každej jednej fľaši. Lahodne osviežujúce medové vínko si najlepšie vychutnáte chladené pri teplote 9°C – 11°C k rybe, divine alebo čokoládovému dezertu.

Medové somelierstvo

Mojou snahou je „povýšiť“ pravý, šetrne spracovaný a vhodne skladovaný med na úroveň kulinárskej potraviny. Med, pri správnom spracovaní použitých surovín, dodáva jedinečnú harmóniu chutí, vôní a textúru jedlám, dezertom a nápojom. Žalostne málo ľudí, kuchárski majstri nevynímajúc,  vie o pozitívnych účinkoch kvalitného medu a jeho využití pri príprave jedál a nápojov. Mojou snahou je naučiť ľudí správne degustovať rôzne druhy medov, poznať ich základné charakteristiky a profil tradičných slovenských ale aj vybraných zahraničných druhov medu, ktoré majú jedinečné „telo“.

SLEDUJETE SEKCIU PODUJATIA A TEŠÍM SA NA STRETNUTIE S VAMI.

Rada sa s vami podelím

Ak aj Vás fascinuje svet včiel, neprehliadnite môj blog. Rada Vás privítam na rôznych nielen včelárskych podujatiach, kde sa aj Vy môžete podeliť o ten Váš príbeh.

size: height: 480 layout: land size: height: 480 layout: land size: height: 480 layout: land
Medula.sk